Γιατί να μας επιλέξετε

Ανοιχτός Ανακλινόμενος Μαγνητικός Τομογράφος

Α.Μ.Σ.Σ. Χωρίς φόρτιση
Α.Μ.Σ.Σ. Χωρίς φόρτιση
Α.Μ.Σ.Σ. Με φόρτιση
Α.Μ.Σ.Σ. Με φόρτιση
Γόνατο Με φόρτιση
Γόνατο Με φόρτιση
Γόνατο Χωρίς φόρτιση
Γόνατο Χωρίς φόρτιση

ESAOTE G -Scan brio

Ο πρώτος που εγκαθίσταται στην Ελλάδα.

Το Olympic Diagnostic ως πρότυπο διαγνωστικό κέντρο εγκατέστησε τον πρώτο ανοιχτό ανακλινόμενο μαγνητικό τομογράφο στην Ελλάδα.

Ο εν λόγω τομογράφος υψηλής τεχνολογίας ESAOTE GScan Brio είναι ο μοναδικός παγκόσμια  που προσφέρει μία επαναστατική προσέγγιση στην μαγνητική τομογραφία ( ΜRI) αυξάνοντας τη διαγνωστική ακρίβεια και εμπιστοσύνη στις μυοσκελετικές εφαρμογές.

Ο μαγνητικός τομογράφος ESAOTE GScan Brio  είναι ένας υπερσύγχρονος ανοιχτός και ο μοναδικός ανακλινόμενος τομογράφος ο οποίος μας επιτρέπει τη μελέτη όλων των αρθρώσεων καθώς επίσης και της σπονδυλικής στήλης σε όρθια και σε ύπτια θέση. Τούτο επιτυγχάνεται γιατί το σύστημα του μαγνητικού τομογράφου μετά του ασθενούς δύναται να περιστραφεί από  0ο έως 90ο.

  Η απεικόνιση μιας μαγνητικής τομογραφίας στην φυσική (όρθια) θέση του ανθρώπου επιτρέπει να ληφθούν επιπλέον  διαγνωστικές λεπτομέρειες όπου σε κλασσικά συστήματα μαγνητικής τομογραφίας  δεν θα ήταν εφικτές, λόγω των δυνάμεων της βαρύτητας που δημιουργούν εμβιομηχανικές αλλαγές στο μυοσκελετικό σύστημα του ανθρώπου. Η αιτία είναι πως όταν ο ασθενής βρίσκεται σε κλινήρη θέση (ύπτια), η πίεση στις αρθρώσεις και στα μεσοσπονδύλια διαστήματα μειώνεται σημαντικά. Ενώ, όταν οι ασθενείς βρίσκονται σε όρθια θέση, υπό τη φόρτιση του βάρους του σώματος τους,  πολλά συμπτώματα και παθολογίες εμφανίζονται ή γίνονται εντονότερες.

  Για το λόγο αυτό, ο καινoτόμος  μαγνητικός τομογράφος της ESAOTE, G-Scan Brio, μας δίνει την δυνατότητα να εντοπισθούν βλάβες οι οποίες δεν δύναται να αξιολογηθούν κατά την εξέταση σε ύπτια θέση.

  Οι καινοτόμες ιδέες τoυ G-Scan Brio της ESAOTE δε σταματούν εδώ. Η ESAOTE έχει εμπλουτίσει το σύστημα του μαγνητικού τομογράφου με ειδικές λήψεις true  motion όπου πραγματοποιείται καταγραφή video της άρθρωσης που ελέγχεται.  Τούτο επιτυγχάνεται    καθώς ο ασθενής κινεί περιστροφικά το άνω ή κάτω άκρο, βιντεοσκοπείται η πλήρης κίνηση από το πρόγραμμα, ώστε να  μελετηθεί η δυσκαμψία ή ο περιορισμός της αρθρώσεως, με σκοπό να αποκλεισθούν ανατομικές ή συνδεσμικές βλάβες, όπως η ρήξη μηνίσκου ή το σύνδρομο μηροκοτυλιαίας πρόσκρουσης.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων με τον μαγνητικό τομογράφο ESAOTE  GScan Brio διασφαλίζουν το  τέλειο διαγνωστικό  αποτέλεσμα κυρίως για τις  μυοσκελετικές  κακώσεις σε αθλητές και σε ανθρώπους με έντονη σωματική δραστηριότητα.